Clubmatch Belgische Bearded Collie Club

Zondag 11 november hebben we deelgenomen aan de Clubmatch van de Belgische Bearded Collie Club in Merksem. We hadden Jackson, Splash en Logan ingeschreven. Joplin ging mee voor de gezelligheid.

Er waren 58 honden ingeschreven en er heerste een gezellige en ontspannen sfeer.


De keuringen begonnen met de babyklas reuen. Daarin stond Pistache, "Lancelot from the Furry Tales", broertje van Logan. Hij werd voor het eerst geshowd en hij deed het heel goed! Zijn beoordeling was een Belovend! Goed gedaan Erwin en Myriam!!

 

Onze Jackson stond in de Jeugdklas en er waren 9 honden van de partij! Dat is heel wat en het geduld van de jonge reuen werd dan ook flink op de proef gesteld. Jackson deed goed zijn best, keurmeester Mrs. Ann Andrews bekeek en betastte hem uitgebreid en plaatste hem uiteindelijk als eerste! 1U, BESTE JEUGDREU!!!! Hoera!!! Slechts de eerste drie geplaatsten kregen een U (uitmuntend) van de keurmeester, al de anderen een ZG (zeer goed). Wij waren dus meer dan tevreden!!!!!

 

Dan was het de beurt aan Logan. Voor haar was het de eerste show. Ze was wel al verschillende keren meegeweest naar shows met onze stand van Velapet, dus ze was al het een en ander gewend. In de ring liep ze dan ook prima, was niet onder de indruk van de drukte rond de ring. Logan werd derde met een VB (Veel Belovend). Zusje Glossy, "Lipgloss from the Furry Tales" van Marja en Marc Eilers-Ojevaar werd in deze klas Beste Baby en later ook Beste Baby van de show!!!! We waren toch wel heel erg trots op onze drie debutanten From the Furry Tales!!!

 

Tot slot was het de beurt aan Splash. Zij stond in de Open klas, waar die dag 4 teven voor waren ingeschreven. Het was lang geleden dat Splash nog eens in de showring had gestaan, maar ze deed alsof ze elke dag shows liep.... Ze werd tweede, met een Uitmuntend!

 

Voor ons een zeer geslaagde dag, een goed begin van de showcarriere van onze jonge garde.....

 

 

 Jackson beste jeugd reu BCCB   Glossy 1VB  Logan 3VB  Splash 2U