Oogcontrole

Vandaag zijn we opnieuw met een deel van onze honden naar de oogarts geweest om hun ogen te laten controleren op erfelijke afwijkingen. Deze controles zijn telkens 12 maanden geldig en wij doen dit dan ook telkens opnieuw met de honden die meedoen in de planning van onze nesten.

Enkele weken geleden hebben we dit laten doen bij Jackson en Jinx en vandaag hebben we Bono, Logan en Joplin meegenomen. Het is toch altijd wel weer spannend. We rijden ongeveer een uurtje om bij een specialist te geraken, maar we hebben het er graag voor over! Tenslotte wil je enkel een nestje fokken met honden die gezond zijn, toch? Dat is tenminste een van onze belangrijkste doelen!!!

De oogarts kent ons intussen wel en onze honden ondergaan het onderzoek heel rustig.

Eerst wordt er een vloeistof in de ogen gedaan, waardoor de pupillen ver open gaan staan. Dit is nodig om het onderzoek goed en grondig te kunnen doen. De honden zien er dan overigens uit alsof ze een of ander drugs genomen hebben..... We moeten daarna ook altijd opletten dat ze niet in de volle zon lopen, omdat dat dan schadelijk kan zijn voor de ogen. Maar na een paar uurtjes zijn die pupillen weer op normale grootte.

Als die druppels hun werk hebben gedaan, kan het onderzoek beginnen en kijkt de arts met verschillende instrumenten in beide ogen.

Ik weet dat de ogen van onze honden in orde zijn, maar het is toch altijd weer spannend totdat het verlossende woord van de arts komt: "Ok!"

En ook vandaag kwam dat antwoord voor alle honden: allen zijn vrij van alle erfelijke oogziekten!

Tevreden konden we weer naar huis....  Tot de volgende sessie!

 

Today we went to have the eyes of part of our pack checked for hereditary eyediseases. We do this with all of our dogs who are in our breeding program. The results are officialy good for 12 months.

Some weeks ago we had it done for Jackson and Jinx and today we took Bono, Logan and Joplin. It is always exciting. We have to drive for about an hour to get to a specialist, but we don't mind that. Because finally we only want to breed with healthy dogs, that is one of our main goals!

The eye doctor knows us by now and our dogs are willing to cooperate in the research.

I know that the eyes of our dogs are ok, but it still is exciting, untill the word from the doc: "Ok!"

And so it was today, all of the examined dogs are free from all hereditary eye diseases! Happy!!! See you next year!!