Ook Ocean heeft zijn nieuwe thuis gevonden!

Eindelijk is het dan zover! Onze laatste pup uit het nest van Bono en Joplin heeft zijn nieuwe thuis gevonden! Hij is nu 4 maanden oud en zal binnen enkele dagen verhuizen naar zijn nieuwe familie. Het is voor het eerst dat er een pup zolang hier is gebleven voordat hij naar een nieuw thuis ging.

En wat heb ik genoten van hem!! Je gaat er bij de geboorte van een nest altijd van uit dat ze met 8 weken naar hun nieuwe baasjes gaan... Maar deze keer was dat niet het geval. Er zijn drie reutjes wat langer gebleven. Eentje is met 10 weken naar de USA verhuisd, met het vliegtuig, opgehaald door zijn nieuwe baasje en met haar samen naar New Jersey gereisd. En daar heeft hij een super-thuis gevonden!!

Een ander reutje is met drie en een halve maand pas verhuisd en de laatste dus nu met 4 maanden.

Puppen die langer blijven, betekent een boel extra werk, niet alleen het praktische werk, maar zeer zeker ook wat training en socialisatie betreft! De leeftijd van 8 tot 16 weken is van essentieel belang in de opvoeding van een pup, dat betekent veel aandacht en hem zoveel mogelijk overal mee naar toe nemen, zodat hij veel nieuwe indrukken krijgt en veel leert. Alleen op die manier krijg je een stabiele hond op latere leeftijd!

En als je dan meerdere puppen "over" houdt, betekent dat als fokker een extra investering.

Maar ik heb dit ABSOLUUT NIET als vervelend ervaren! Ik vond het heerlijk om te doen!! Ik heb dubbel en dik genoten van die kleine kereltjes in ons huis en het zal, ondanks dat er nog genoeg leven in de brouwerij is, toch vreemd stil zijn in huis...

 

Ik ben ook met dit nest weer ontzettend blij met alle nieuwe eigenaren van onze puppen. Het zijn stuk voor stuk gezinnen waar ik voor de volle 100% achter sta en waar ik het volste vertrouwen in heb dat zij heel goed voor onze "kinders" zullen zorgen.

 

Daarom bij deze een woordje van dank aan al de lieve mensen die zich de moeite hebben genomen om onze lieve puppen een nieuw, eigen plekje te geven!!! Ik hoop jullie nog vaker te zien en ik hoop heel zeker nog vaker iets van de puppies te horen of te zien, via facebook of via e-mail of op welke manier dan ook! Weet dat jullie allemaal welkom zijn om hier nog eens, met pup, op bezoek te komen.

 

Dikke kus aan jullie allemaal ♥

 

19990 673877289405067 8137954793246970393 n Small